İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

28 Ocak 2013 Pazartesi

Gülümserim Giderim

Yeni bir işe başlama/ iş değiştirme kararı

Bu kararı almadan önce otur bir düşün futbolcu mu sanatçı mı satışcı mı olacaksın, önceki derslerimizden hatırlarsın dünyada 3 şanslı meslek grubu vardır.

Genel kanı eğer outsource olarak ya da dönemsel çalışmıyorsan 1 yılın altında deneyimlerin çok şık görünmez cvde, o nedenle işe başlarken bir yerden başlayayım panpa, sonra istediğim pozisyona geçerim gibi süper Türk bir düşünce ile hareket etme, tamam hepiniz baba parası yiyemiyor olabilirsiniz ama staj yaparken aklınız neredeydi acaba?

Bu nedenle sorarız kısa vadeli uzun vadeli planın ne hacı?
Emekli olduğunda ünvanınızın ne olmasını iatersiniz? Son çikolata ve pasta bükücü mü?
Ama hangi fantastik Kahraman olmak istersin sorusunu sormak istiyorum mesela şöyle avengers dan örnek versin aday ya da heroes dan falan negzel olurdu..
Mülakatta sorabilirsin organizasyon yapısı nasıl, Raporlama kime yapılacak, ilk yönetici kim, sorumluluk alanım nedir? En kötü aç telefonu sor, nedir aga de bu pozisyonun gerekleri bağlayıcı yanlarını beklenen, biz ikacılar cici insanlarız, sosyal kelebekiz, iletişim kurmaya bayılırız, işe alımcının sorumluluğunun bu yeaa..

Evet iş değiştirirken bak, görüşme yaptığın müstakbel şirket,
1 THY mi biliyorsun onlar kendilerine şirket demeye bayılır, ahahah, benim hostes arkadaşlarım var benim dedem hacı;)
Şirketin hâli vakti nasıl?
Yöneticin kim, soruştur?
Büyüme trendinde mi?
Şu andaki ücretinden %25 fazla alabilecek misin? Ucuza gitme( ilkokul esprileri/ kaça gidiyorsun sen küçük? *ikiye - ucuza gidiyormuşsun)
Yeni bir yere gittiğinde oryantasyon sancılı geçebilir bu riski satın alıyor musun?


Sonra işe başladığın ilk gün, ilk gün deneyimi, tokalaşmalar, tanışmalar, şakalar, ve kötü enerji üretgeçleri Allah onların belasını versin ben işe alıyorum onlar sabote ediyor...( bu noktada göklerden gelen gücü kullanmak pek iyi olmadı ama) başkana neler gelecek seninler, koridor efem yayınları...

Bir tane idari işler uzmanı arıyorduk baya bir sürdü, kıdemli bir pozisyon, adam tatilde görüşmeye davet ettik, mülakatı öteledik falan, sonra satınalmanın kıl bir yöneticisi var adı ADanalıYAK, memnuniyetsiz habis bir iblis, doktor hakstıbıl gibi yürüyor ama zenci değil. Neyse en nihayetinde kıymetli mabadını kaldırdı, görüşmeler oklendi, ref sorgusu yapıldı herşey şahane. Aday efsane çünkü mottosuyla geldi. " gülümserim işimi yaparım" oh lord bugünleri de mi görecektik, Bayram havası, hoşgeldin kiti hazır, masası, neredeyse güllerle karşılayacağız. Neyse başladı, surat düşük, açık ofis biliyorsunuz, geçerken ekranı kabak gibi, mailde "nereden geldim buraya" yazıyor, nasıl bir sirk olduğunu hızlı anladı, oh bok!! Geçerken saniyelik bakış hafif fotografik hafıza şahin gibi gözler radar gibi kulaklar bu benim lanetim..
Yaz hava ısındı, derken anam bunun içinden bir kokarca çıktı, burnum o zavallı burnum, neyse hikayenin sonu şöyle, 2 ay deneme süresi dolmadan ayrıldı, kan uyuşmazlığı, biliyorsunuz ilk 2 ay yasal iki tarafın birbirini deneme süresidir.

Gitti, bizi bıraktı gitti,

Gülümserim giderim dedi...

Pırpır ederken canlandı ellerim bak boş kaldı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder